Winkelmand
Hoofdkussenwinkel.nl

Labels en keurmerken

NOMITE keurmerk

Het NOMITE-keurmerk geeft aan dat het om een product gaat dat geschikt is voor personen met huisstofmijtallergie. Want beddengoed dat gevuld is met veren en dons heeft voor mensen zo gunstige warmte- en klimaat verhoudingen (snellere opwarming tijdens het slapen, snellere vochtafvoer tijdens het luchten) dat het een zeer ongunstige omgeving  vormt voor de huisstofmijten die afhankelijk zijn van het vochtigheidsgehalte.

Het veren- en donsdichte hoesmateriaal biedt extra bescherming waardoor het binnendringen van mijten wordt tegengegaan. Ook als u allergisch bent voor huisstof of astmatisch bent, hoeft u dus niet af te zien van het natuurlijke slaapcomfort, dat dons en veren biedt. Dat is door wettenschappelijke onderzoeken aangetoond.

Downafresh Greenline

Downafresh® Greenline is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Het Downafresh® greenline label staat voor het volgende:

  • Downafresh® greenline garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN 12935.
  • De greenline verwerking houdt in dat bij de productie geen agressievemiddelen zijn gebruikt en dat het vulmateriaal na afloop van degebruiksperiode biologisch afbreekbaar is.

RDS Keurmerk

Verantwoord dons

Dons en veren zijn een bijproduct van de voedingsindustrie. Het dierenwelzijn is echter niet minder van belang. Daarom zijn alle donzen dekbedden en hoofkussens gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard (RDS).

Dwangvoederen en levend plukken zijn uitgesloten. De gehele productieketen, van boerderij tot eindproduct, wordt daarop periodiek gecontroleerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union. Tevens moet het dons traceerbaar zijn door de gehele keten. Enkel producten die voldoen aan deze eisen mogen het RDS logo dragen.